Kis Anna Mária
talpgyógyászat 

Bejelentkezés: +36 70 311-7385
Email: kis.anna kukac talpgyogyaszat pont hu
Rendelés: 

Budapest,
IX. kerület
Lónyay u. 39/b.
Hajstúdió; Kozmetika 

Centrum: Szeged,  
József Attila sgt. 65/a.

Kis Gyula
masszázs 

Bejelentkezés: +36 70 316-2842
Email: kisgyula62 kukac gmail pont com
 
Centrum: 

Szeged,  
József Attila sgt. 65/a. 

ELFOGADÁS

Sokat gondolkodtam azon, hogy most, az oroszlán havának idején mi az időszerű. Az oroszlán egyszavas jelmondata: „ Nekem van”. Övé a földi királyság, minden, ami jó és szép. Kérdés, tud-e vele élni vagy sem.

 

Augusztusban érik be a gabona, sütik az első lisztből készült kenyeret, a legforróbban süt a nap, és még sorolhatnám a rengeteg földi jót, amit ennek a hónapnak köszönhetünk. Minden szépsége és jósága ellenére mégis azt gondolom , nagy próbatétel ez az embernek. Hamar hozzászokunk az élet adta jó dolgokhoz, és amint nem ez a helyzet, máris elkeseredünk, hiányt érzünk, elégedetlenek vagyunk……. Az élet nem mindig szép és jó, és sokszor az oroszlán időszakában is ad nekünk nehézséget, megpróbáltatásokat. Tudunk-e vajon úgy élni, hogy a nehézségek közepette elfogadjuk azt, amit az élet nyújt számunkra, felismerve benne a tanító szándékot, a fejlődés lehetőségét? Tudunk-e vajon nem másokat hibáztatni, a Teremtőt okolni, saját megoldandó gondjaink közepette, és elfogadni mindent, amit csakis nekünk szánt az élet?

Nem könnyű dolog. Saját önzőségünk addig képes minket elvinni, hogy minderről elfeledkezzünk. A nehéz helyzet emberségünket tekintve is nagy megmérő erő. Kérdés tudunk-e magunkon uralkodni, hogy igazán emberek tudjunk maradni. Emberi értékeink ott vannak bennünk, legbelül, csak hagyni kell, hogy a felszínre kerüljenek. Adjunk értékeinknek lehetőséget és időt, hogy emelni tudjanak minket. Emelni, arra az emberi szintre, ami továbbadható értékeket képvisel. Emberibbé, nyugodtabbá és könnyebbé válik életünk, ha sikerül előtérbe helyezni ezen értékeinket. Mindenki király a saját életét tekintve, hiszen felelős érte.

Ne felejtsük el, az igazán jó király, elsősorban önmagán uralkodik, hogy életét megélve, példát tudjon mutatni a többieknek.

 

Kis Anna Mária