Kis Anna Mária
talpgyógyászat 

Bejelentkezés: +36 70 311-7385
Email: kis.anna kukac talpgyogyaszat pont hu
Rendelés: 

Budapest,
IX. kerület
Lónyay u. 39/b.
Hajstúdió; Kozmetika 

Centrum: Szeged,  
József Attila sgt. 65/a.

Kis Gyula
masszázs 

Bejelentkezés: +36 70 316-2842
Email: kisgyula62 kukac gmail pont com
 
Centrum: 

Szeged,  
József Attila sgt. 65/a. 

ÉRTÉKEK

Kiteljesedik a természetben az élet. Ahogy minden életre kel, bennünk is megváltozik az élethez való viszonyulás. Örömmel tölt el minket az élet megújulása. Amikor kimegyek a kertbe, hatalmába kerít egy csodálatos érzés: „én is ennek a csodának a része vagyok”.

 

A nagy egész részeként saját létezésem fontosságának az érzete kerít hatalmába. Valamiért itt vagyok, valamiért megteremtett a Teremtő. Mindannyian keressük az életünk értelmét, és úgy érezzük valami fontosat kell tennünk. De mit? Az emberi minőség fontosságát tekintve úgy gondolom ez alap kérdés. Számomra azonban az is lényeges, hogy hogyan. Érző és gondolkodó lényként, ezen a két területen keresgélek leginkább. Tetteinket megelőzik az érzelmek és a gondolatok és irányító funkcióként működnek bennünk. Tudunk-e velük valamit csinálni? Sokszor az érzések és gondolatok garmada olyannyira eláraszt minket, hogy nehezen tudunk magunkkal bármit is kezdeni. Önmagunk megfelelő irányítása igaz, rajtunk múlik, de nehéz feladat. Hogyan csináljuk, mire érdemes figyelni? Szelektálnunk kell, mi a fontos, és mi nem. Mi az enyém, és mi nem az, mivel mit okozok magamnak önmagamon belül, és persze másoknak is önmagamon kívül.

Az érzelmek és gondolatok kezelése irányítása mindenképpen azt igényli, hogy álljunk meg egy pillanatra.

Mit éreztem, hogyan is gondolkodtam, milyen hatással vagyok a világra, mi lesz ennek a következménye. Mivel mit okozok! Megállás, figyelem, majd a folyamatos tudati kontroll lehet tapasztalataim szerint segítségünkre. Amint a „Nagy Egész” részeként tudunk élni: segíthet nekünk a természet is. A fák önmagukban hordozzák a bölcsességet. Leülve alájuk, egészen más az élet. Önmagukat sugározva segítségünkre tudnak lenni, ha hiszünk bennük. A dió fa például az atyai tudati, gondolkodó minőséget hordozza. Nézzük csak meg a termését, olyan, mint maga az emberi agy. Ha komolyan és mély értelmet keresve gondolkodunk, javaslom, üljünk alá – és segíteni fog! Folytathatnám tovább és tovább, hiszen gazdag a természet, de most itt abbahagyom. Lépjünk inkább az élet mezejére! Alkotó, teremtő gondolkodást, tetteket kívánok.

 

Kis Anna Mária