Kis Anna Mária
talpgyógyászat 

Bejelentkezés: +36 70 311-7385
Email: kis.anna kukac talpgyogyaszat pont hu
Rendelés: 

Budapest,
IX. kerület
Lónyay u. 39/b.
Hajstúdió; Kozmetika 

Centrum: Szeged,  
József Attila sgt. 65/a.

Kis Gyula
masszázs 

Bejelentkezés: +36 70 316-2842
Email: kisgyula62 kukac gmail pont com
 
Centrum: 

Szeged,  
József Attila sgt. 65/a. 

TALPalatnyi gondolatok

ÉRTÉKEK

Kiteljesedik a természetben az élet. Ahogy minden életre kel, bennünk is megváltozik az élethez való viszonyulás. Örömmel tölt el minket az élet megújulása. Amikor kimegyek a kertbe, hatalmába kerít egy csodálatos érzés: „én is ennek a csodának a része vagyok”.

 

BÖJT

Ősidőktől fogva törődnek az emberek oly módon a testükkel, lelkükkel, hogy böjtölnek. Erre jó a húsvét előtti böjtölés is. Ilyenkor elvetjük magunktól a húst, ami az emberi fejlődést tekintve az éppen aktuális állapot anyagban való megélését, létezését jelenti.

 

BOLDOGSÁG

Gondolom, érdekesnek, talán kicsit meghökkentőnek tűnik ez a cím éppen most. Tanyavilág szélén élek, ahol a zord időjárás nem kímél sem embert, sem állatot. Reggel mikor mínusz 20 fok volt a hőmérséklet, kimentem az állatokat megetetni, és akkor, ott eszembe jutott a boldogság.

 

ÚJ ÉV

Minden új év kezdete eddigi életemben csodálatos érzéssel töltött el. A mostani helyzetet tekintve a világban, és itthon, más, érdekes érzések is kavarodtak bennem. A bizonytalanság, az életünkben lévő nehéz, megoldandó feladatok küzdelmessé teszik létezésünket. Élni kell, hiszen valamiért itt vagyunk, és feladatunk van nem csak saját, de embertársaink életét tekintve is.

HARCOSOK

 

Lassan itt az év vége, közeledik a Karácsony. A téli napforduló és Jézus születése alkalmával ismét beszületik a fény az életünkbe. Miért is jutottak eszembe pont most a harcosok? November nehéz hónap volt mindenkinek, aki körülöttem él. A skorpió, aki a világmindenség közepéből hozza az energiát, nehéz próbák elé állított minket. Lelkünk mélységeivel kellett szembenézni és a megfelelő döntéseket meghozni.

 

MÉRLEGELÉS

Nehéz jó döntéseket hoznunk mindennapjainkban, pedig életünk döntések sorozatából, és azok következményeiből áll. Döntéseinket általában megelőzi a gondolkodás, és a mérlegelés. Mit hogyan csináljunk, „mi legyen?”, tesszük fel magunknak a kérdést, bízván ezzel a legjobb döntés meghozatalában.

 

FELTISZTULÁS

A 2012-es esztendőt várva, a szűz jegyében, mit is lehetne mondani? Kérdezem magamtól, mert a világvégének kikiáltott dátum egyre közeleg. Sok mindent mondanak, jósolnak, de egy biztos, hogy mindenkire hatással van valamilyen formában. A maja naptár szerinti minőségi ugrás (emberi, egyetemes..), aminek előszele már itt van, és ami nemsokára bekövetkezik, sok ismeretlen dolgot tartogathat számunkra.

 

ELFOGADÁS

Sokat gondolkodtam azon, hogy most, az oroszlán havának idején mi az időszerű. Az oroszlán egyszavas jelmondata: „ Nekem van”. Övé a földi királyság, minden, ami jó és szép. Kérdés, tud-e vele élni vagy sem.

 

EGYENSÚLY

 

A teremtés egyik alaptörvénye az egyensúly. A két pólusú világ, melyben élünk is ezt mutatja számunkra. Mindenhol a világban, ahol az egyensúly kibillenni látszik, valamilyen létező probléma jelentkezik. A közös alap, amit a Teremtő létrehozott és amiből mindannyian származunk, mindent megadott nekünk ahhoz, hogy életünket a legmegfelelőbben, a teremtés minden létező elemét tiszteletben tartva éljünk.

EGYÜTT-LÉT

Az ember saját egyéni gondjaival, belső lelki problémáival mindig egyedül van. Amit egyénként, egyénileg kell megoldanunk saját életünkben, abban csak mi magunk dönthetünk, hiszen saját életünkért mi magunk vagyunk felelősek. Emberként azonban már más a helyzet.